Kända pseudonymer och figurer

Börje Lundin

Börje Lundin är ett av Eddie Meduzas många alter egon. Under namnet Börje Lundin framför han ett antal av sina låtar, bland annat Min epatraktor, Världens bäste chaufför, Ute på vischan och Börjes funderingar. Framför allt förekommer Börje på de två kassetterna Börje Lundins kräftkalas samt Börje Lundins julafton men även på LP-utgåvor som Garagetaper och West a fool away.

Om figuren Börje kan konstateras att han lever på en gård någonstans "ute på vischan" i Västergötland. Han bor tillsammans med sin bror Sven Lundin. Frekventa besökare hos bröderna är deras kamrat Ljungbacka-Erik och Lisa, en kvinna vars relation till de övriga är oklar förutom att den är av sexuell natur. Enligt obekräftade påståenden talar Börje Lundin den dialekt som förekommer runt Tidaholm i Västergötland. Börje säger själv att han aldrig gått i skola, han är inte speciellt allmänbildad, är väldigt dålig på engelska, han ägnar sig flitigt åt hembränning, vansinneskörning med trimmad epatraktor, tidelag och andra suspekta verksamheter, men skäms inte alls för något av detta! Han kan sägas utgöra sinnebilden av en rå, obildad och oborstad bonnläpp. Han har ett hett humör och tar gärna till nävarna när argumenten tryter, vilket de ofta gör med tanke på hans intellektuella nivå...

En trummis vid namn Börje Lundin spelade på Eddies fjärde studioalbum Gasen i botten.
Sven Lundin

Sven Lundin är Börjes fiktive, korkade bror och förekommer på Norstedts kassetter tillsammans med brodern och deras ständigt besökande kamrat Ljungbacka-Erik.

Sven är helt klart sin brors "underhuggare", har en väldig respekt för denne, och tar ofta order från honom, om vad han ska göra. Ofta med svaret " Ja det ska jag göra Börje, det ska jag göra!" Men ibland visar han dock missnöje med att bli behandlad som en bifigur... Han Pratar extremt släpig och bred dialekt, låter smått efterbliven på rösten ibland (kanske därför han blir behandlad som sådan av sin bror?)

Han är dock mycket tekniskt kunnig när det gäller Bilar. Han är också mycket bättre på engelska än sin bror och får faktiskt hjälpa och tillrättavisa honom ibland när denne inte vet hur något uttalas eller vad det betyder.
Ljungbacka-Erik

Ljungbacka-Erik är en figur som förekom mycket på Norstedts kassetter, tillsammans med sina kumpaner bröderna Börje och Sven Lundin. Dessa tre personer fanns i många av Eddie Meduzas övriga plattor.

Ett Ljungbacken ligger mellan Tidaholm och Velinga. Eventuellt bor bröderna Lundin just i Velinga, som är en av flera platser i Tidaholms kommun som figurerar i Meduzas texter.

Ljungbacken, som han ofta bara kallas, är skämtaren och humoristen i gänget, och underhåller ofta de andra med skämt, monologer, episoder ur sitt liv, och dråpliga kommentarer, vilket Börje och Sven skrattar hjärtligt åt!

Ljungbacken har även haft en kort karriär som stå-uppare. Han är något av Svens "idol", för det bästa denne vet är när Ljungbacken kommer och hälsar på och skämtar och berättar saker. Om Ljungbacken inte har någon poäng i sina skämt (vilket är mycket vanligt) slänger han in ett "roewa("röva")" , varvid Sven, Börje och Ljungbacken själv gapskrattar.

Ljungbacken verkar vara den "minst korkade" av de tre och inte lika bonnig och simpel som Börje och Sven, och skrattar ofta gott åt deras okunnighet.

Han har en flickvän vid namn Lisa som han dock frikostigt delar med sig av till Börje och Sven...

Han är väldigt smal och "skinntorr" (enligt honom själv) men tål ändå mycket mer alkohol än både Börje och Sven... Övriga intressen och färdigheter han besitter är hembränning och spela dragspel.
Greve von Boegroeff

Greve von Boegroeff är en fiktiv homosexuell skånsk greve. Boegroeff är mest känd för låtar så som "Jag är bög", "Ta mig i röven, pojkar" och "Sug mig mina drängar" med flera. Adelssläkten von Boegroeff påstås härstamma från Ryssland.
E. Hitler

E. Hitler var den pseudonym som Eddie Meduza använde för att släppa ut de mest knäppa samhällskritiska och snuskiga texterna. Med sin musikaliska experimentlusta släppte han ut ur sitt huvud bland annat låtarna: Slicka en fitta, Vresa upp fetta och Fruntimmer sa en ha å knulla mä. På kassettbandet där Eddie Meduza och E. Hitler satt och snackade (Dubbelidioterna) och spelade låtar beskrivs de som ovänner. Från början höll han isär E Hilter från Eddie Meduza. E Hitler släppte kassetter med snuskiga låtar och galna sketcher, medan Eddie Meduza var hans pseudonym på LP-skivor med något seriösare musik för den bredare publiken.

Till skillnad från de andra pseudonymerna som Eddie fantiserade ihop, har E. Hitler ingen bostad någonstans i verkligheten. Börje, Sven och Ljungbacken bor i Västergötland, Bob Lewis i "Average in Arkansas" och Greve Von Boegroeff i Skåne, medan E. Hitler verkar ha bott enbart i Eddies huvud. Han pratar dock ofta om att han bor i ett "Residens" på en äng, uppe på en höjd, omgärdat av skog, med en grusgång fram till porten. I sitt residens har han en studio där han spelar in sina dinga kassetter, och nere i källaren brukar han ha vilda fester med Luftwaffe och sina övriga gäster och vänner. En av hans favorithobbyer är att slå ner kronofogdar och andra fordringsägare som kommer hem till honom för att kräva pengar av honom.

E. Hitler finns med på ett antal av Norstedts kassetter, från 1976-1979 och på E. Hitler På Dansrotundan från 1987. E. Hitler har även en imaginär bror, A. Hilter. OBS att Norstedt här har kastat om "l" och "t" för att likheten med A Hitler inte skall bli för tydlig.
Bob Lewis

Bob Lewis är en pseudonym påhittad av Norstedt tillsammans med teknikern Patrik Tibell. Bob Lewis medverkar på Eddie Meduzas sista studioalbum Scoop från 2001. Med ett klingande svengelskt uttal tror han att han kan sjunga som Elvis Presley fast han inte kan det, men gör ändå sitt bästa.[10] Figuren lär vara bosatt i "Average in Arkansas" (med uttalet Akan-saw). Bob Lewis var den sista kända pseudonymfiguren som Eddie Meduza hittade på innan han dog år 2002.

 

KÄLLA: Wikipedia

Är det möjligt mycket tid åt att tala om vad levitra 10 mg var ett intressant alternativ. Men detta är icke alltid fallet.

Nyhetsbrev

Kommande Gig

No upcoming event for this category

Några länkar till media

TV4 Växjö
P4 Kronoberg
PP3 (rikssändning)

Smålandsnytt (SVT regionalt)
Titta på denna! Tyvärr är den här versionen inte ljudmixad och utan texter men den riktiga är det! Annars skiljer dom sig inte åt! :-)
RUNKABALL titt ipod u text.mp4

Sveriges Radio dödskallemärkte hans skivor, men han var en rockartist som slog publikrekord efter publikrekord under folkparksturnéerna på tidigt 80-tal under namnet Eddie Meduza. Errol dog 2002 vid 53 års ålder efter en minst sagt krokig väg i underhållningsbranschen.
Läs och hör mer här